Dansk Erhverv Konference
Digital Single Market
Foto: Søren Wesseltoft 22.11.2016

KICDK: FRA PAPIRKATALOG TIL KUNDECENTRERET DIGITAL VÆKST

Nedenstående indlæg er skrevet af  Birgitte Krab Jørgensen og produceret som en del af #KICDK – Kunden i Centrum. KICDK er et samarbejde mellem Dansk Erhverv, NBI, ITBranchen, Sitecore og en række af branchens stærkeste aktører inden for “strategisk kundecentricitet” med målet om at rykke konkurrencefordelene for danske virksomheders digitalisering og kundecentricitet. Mål din egen kundecentricitet på kundemålskiven her. 

FRA PAPIRKATALOG TIL KUNDECENTRERET DIGITAL VÆKST

Lomax, ved CEO Michael Lerche

Lomax er igennem årene gået fra at være en traditionel katalogsalgs virksomhed, til i dag at være en kundecentreret moderne e-handelsvirksomhed. Årsagen til, at denne transformation er lykkedes er, ifølge Michael Lerche (administrerende direktør i Lomax 2002-2016) at man har haft succes med at få udviklet en kultur som er forandringsvillig. Ideerne opstår i dag nedefra og op, og alle medarbejdere bidrager i høj grad. Hos Lomax ønsker man at se alt gennem kundens briller, og man har iværksat mange forskellige tiltag for at understøtte dette i hele organisationen.

 

Fra begyndelsen…

Lomax blev grundlagt i 1962, og har siden da haft en hastig udvikling med nogle radikale skift i et hårdt marked. Virksomheden startede som en produktionsvirksomhed, men valgte at sadle om i starten af 70’erne, da produktionslokalerne nedbrændte efter en julefrokost. Nu skulle der sælges varer via traditionelt papirkatalogsalg.

 

I 2002 skete der endnu et skifte, da Lomax fik nye ejere. De nye ejere vidste, at det var et hårdt marked for salg af kontorartikler og møbler, og de var klar over, at det ikke var et område, som var i vækst. Derudover var der hård priskonkurrence og mange konkurrenter. Et skifte var nødvendigt.

 

Kundefokuseret strategi

læs resten af indlægget på medkundenicentrum.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *