Omnichannel-jagten_DISPLAY

KICDK: Parkér buzzen og skab forretningsværdi digitalt

Nedenstående indlæg er skrevet af Sara Green fra DIS/PLAY og produceret som en del af #KICDK – Kunden i Centrum. KICDK er et samarbejde melle Dansk Erhverv, NBI, ITBranchen, Sitecore og en række af branchens stærkeste aktører inden for “strategisk kundecentricitet” med målet om at rykke konkurrencefordelene for danske virksomheders digitalisering og kundecentricitet. Mål din egen kundecentricitet på kundemålskiven her.

“Vi ved det alle sammen. Det er lige meget, om vi sidder i det private eller det offentlige. Om vi er mange eller få. Om vi har været i gang længe eller netop er startet op.
Vi skal have en stærk digital tilstedeværelse.

Vi hører det konstant: Vores kunder er digitale, og de er altid på. Men den konstante reminder er altafgørende for vores forretning. 80 % af alt salg starter nemlig digitalt, så oftest er et digitalt touch point den første kontakt kunderne har med et brand. Hvert touch point er derfor i sig selv essentielt for, hvad brugeren træffer af valg i sidste ende. Det betyder, at 90 % af virksomheders fremtidige konkurrenceevne og vækst handler om digital udnyttelse (Forrester 2015).”

Læs hele indlægget her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *