v-blogpost-image-800x300

KICDK: Omnichannel er mere end marketing – det handler om salg

Nedenstående indlæg er skrevet af Troels Underlien fra Vertica og produceret som en del af #KICDK – Kunden i Centrum. KICDK er et samarbejde melle Dansk Erhverv, NBI, ITBranchen, Sitecore og en række af branchens stærkeste aktører inden for “strategisk kundecentricitet” med målet om at rykke konkurrencefordelene for danske virksomheders digitalisering og kundecentricitet. Mål din egen kundecentricitet på kundemålskiven her.

At komme i mål med omnichannel commerce fordrer, at hele virksomheden og forretningen sætter kunden i centrum. Det vil sige, at alt lige fra proces, systemer og data til organisation, logistik og lager skal være kundecentrisk. Troels fra Vertica skriver her om omnichannel og kundecentricitet i et e-handels perspektiv, og minder os om at omnichannel i sidste ende handler om salg. Men det handler også om at sælge det rigtige produkt, til den rigtige kunde, på den rigtige kanal.

Omnichannel commerce kræver strategisk fokus og intern forankring

“Der hersker en udbredt opfattelse om, at omnichannel primært handler om marketing. Vi anskuer imidlertid omnichannel fra et e-handelsperspektiv. Og vi mener, det er en fejl at tro, det kun er virksomhedens marketing, der skal være kundecentrisk. Ægte omnichannel handler i sidste ende om salg. Som den danske omnichannel ekspert Rasmus Houlind siger: ”Hvis det handler om mig, så køber jeg”. Hvis I for alvor vil sætte kunden i centrum, fordi det skaber salg, så skal I ikke kun kommunikere enslydende med kunden i alle jeres kanaler. I skal også sælge til ham i alle jeres kanaler. “

Læs hele indlægget her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *