infomedia data og indsigter

KICDK: Når digitalisering vender op og ned på markedet

Nedenstående indlæg er skrevet af  Christine Kjær Jacobsenog produceret som en del af #KICDK – Kunden i Centrum. KICDK er et samarbejde mellem Dansk Erhverv, NBI, ITBranchen, Sitecore og en række af branchens stærkeste aktører inden for “strategisk kundecentricitet” med målet om at rykke konkurrencefordelene for danske virksomheders digitalisering og kundecentricitet. Mål din egen kundecentricitet på kundemålskiven her. 

Skrevet af Christine Kjær Jacobsen

Du kender dem som dem der overvåger medierne og holder øje med hvad der bliver skrevet om din virksomhed. Men som så mange andre er også medielandskabet blevet disruptet, og Infomedia har været nødt til at tænke sin forretningsmodel ind i en ny digital virkelighed, sætte kunden i centrum og ændre sin forretningsmodel.

 

 

En Branche i bevægelse

De første medieovervågningsselskaber blev etableret for mere end 120 år siden. Helt frem til slut 1990érne forgik det hovedsageligt manuelt: man brugte saks for at levere presseklip, radio og TV blev resumeret. Så kom digitaliseringen.

De seneste år har markedet taget et kvantespring. Sociale medier er eksploderet i antal og dataomfang, og nye teknologier til medieovervågning og dataanalyser i form af machine learning, data mining og kunstig intelligens vinder frem. Robotteknologierne kan kortlægge artikler og indhold på få sekunder og er dermed i fuld gang med at disrupte markedet for medieovervågning. Infomedia har f.eks i løbet af få år skulle omstille sig fra at dække ca. 100,000 printartikler årligt til i dag at håndtere mere end 10 mio. artikler årligt.

 

Læs resten af indlægget på www.medkundenicentrum.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *