KICDK: Få styr på dine produktdata og skab øget salg

Nedenstående indlæg er skrevet af Mehdi Motaghiani fra Netcompany og produceret som en del af #KICDK – Kunden i Centrum. KICDK er et program der kører i 2016/2017 i samarbejde med Dansk Erhverv, NBI, ITBranchen, Sitecore og en række af branchens stærkeste aktører inden for “strategisk kundecentricitet” med målet om at rykke konkurrencefordelene for danske virksomheders digitalisering og kundecentricitet. Mål din egen kundecentricitet på kundemålskiven her.

Produktdata kan være en tidsrøver

Gode produktdata er en konkurrenceparameter, og evnen til at eksekvere hurtigt på tværs af kanaler er afgørende for mange virksomheders evne til at stå forrest, der hvor kunderne er.

At arbejde kundecentrisk handler ikke kun om kommunikation på tværs af kanaler, men også om at den bagvedliggende teknologi arbejder sammen med data og kanaler om at give den bedst mulige kundeoplevelse. KICDK parter Netcompany om hvordan PIM er en del af fundamentet i en omnichannel strategi. Læs hele indlægget her.

 

Hvad er et PIM?

Et Product Information Management (PIM) system sikrer central og nem styring af information omkring produkter med et fokus på det data der er nødvendigt for at markedsføre og sælge produkter på tværs af kanaler såsom webshop, mobil, print, point-of-sale systemer, feeds til samarbejdspartnere m.v.

Data og billeder omkring produkter kan komme fra ERP, samarbejdspartnere, services man køber informationer fra eller via indtastning i en brugervenlig grænseflade, hvorfra man også placerer produkterne i relevante kategorier og kataloger.

Hele grundideen er at spare betydelige ressourcer på at holde produkter, attributter og kataloger vedlige. Ud over dette gør et PIM det langt nemmere at udvælge og præsentere de produktinformationer der er relevante i en given salgskanal, hvilket er afgørende i forhold til f.eks. SEO, konverteringsraterne og den generelle kundeoplevelse.

Netop for at skabe den gode kundeoplevelse, er det vigtigt at hvis virksomheden vil være relevant for sine kunder, skal den være i stand til at sammenkoble produktegenskaber med adfærds- og præferencedata. Kort sagt: for at kende kundernes produktpræferencer er man nødt til at kende sine produkter.

7 Konkrete Værdier

Læs resten af artiklen her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *