10-omni-initiative-800x300

KICDK: 10 helt konkrete omnichannel initiativer

Nedenstående indlæg er skrevet af Kristian Duvald Friis fra Valtech og produceret som en del af #KICDK – Kunden i Centrum. KICDK er et samarbejde melle Dansk Erhverv, NBI, ITBranchen, Sitecore og en række af branchens stærkeste aktører inden for “strategisk kundecentricitet” med målet om at rykke konkurrencefordelene for danske virksomheders digitalisering og kundecentricitet. Mål din egen kundecentricitet på kundemålskiven her.

“1. Identificer dine kunder

Identificering er grundlaget for alt personalisering. Den gode kundeoplevelse skabes ved, at man kender sine kunder og deres præferencer. Det giver jo ikke meget mening at forsøge at sælge normal mælk til en, som er laktose-intolerant.

Kendskabet til din kunde kan befinde sig på flere niveauer (f.eks. cookies), men den mest værdifulde data er oftest gemt bag et login, der dækker over hvad kunden tidligere har købt, hvilken virksomhed han kommer fra etc. Den viden er utrolig vigtig for at kunne skabe relevans for kunden, og du bør derfor fokusere på, at få ham til at identificere sig. Dette gøres nemmere i nogle kanaler end andre – i en app er det f.eks. naturligt at logge ind, mens det måske ikke forekommer helt så naturligt på et website. Dygtige eCommerce websites bibeholder idag deres kunder logget ind, indtil de selv aktivt logger ud. Det sikrer dem et grundlag for identificering ved alle efterfølgende besøg, således at man ikke kun er bundet til den data som opsamles via cookien.

Single-sign-on er en af de metoder som kan introduceres i bestræbelserne på at identificere kunderne, således at de er logget ind, når de bevæger sig på tværs af kanaler eller platforme f.eks. fra website til website, fra app til web, fra email til web etc.

2. Integrer web og e-mail”

 

Læs de næste 9 initiativer i indlægget her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *