Dataforbusiness organizer group

”Vi har sat strøm til 14.5 mill. kroners forskning”

– og hvad betyder så det?

Vi har sammen med forskere fra CBS, Alexandra Instituttet samt Teknologisk Institut, skabt et værktøj, baseret på 14.5 mill. kroners forskning. Penge der er leveret af Industriens Fond, for at skabe opmærksomhed omkring værdiskabelse i virksomheder ved brug af data.

DataForBusiness værktøjet

Vores mission, da vi gik i gang med DataForBusiness programmet var at skabe et værktøj, som kan hjælpe virksomheder til at få overblik over, hvad der skal til for at komme videre til næste trin i en datadrevet forretning.

Det handler om at skabe konkret forståelse af de strukturer som ligger i et dataprojekt. Vi har delt det op i tre dimensioner:

 

DfB_illu_VxV_is_V_simple_03_Vaerdi_green (2)

 

Virksomheden:

Hvad gør vi – og hvordan?  Hvem er ansat til at gøre hvad? Har vi det rigtige hard- og software?

Virkelighed:

Har vi en strategi om brugen af data? Og kender folk det? Har vi de rette kompetencer til løfte det? Er der styr på rettigheder og datalovgivning?

Værdi:

Fungerer vores samarbejde i virksomheden og er vi gode til at optimere løbende? Har vi fokus på hvilke krav nye markeder eller produkter stiller til os i fremtiden?

Datacrunching

Allerede nu har mere end 100 danske virksomheder benyttet sig af værktøjet, gennemført spørgeskemaet og fået adgang til de goodies vi har lagt på Dashboardet – her iblandt adgang til de anonyme aggregerede data fra alle respondenter!

Vi er i gang med at crunche de data – men allerede nu kan man gå ind og se overraskende ting. Hvad tror du folk svarer på om

”De har forventning til at datadrevne forretningsmodeller vil ændre det marked de befinder sig I ?”

Gennemsnittet viser at det er noget folk “i høj grad” tror vil ske i deres egen branche. Her taler vi disruption, som hotelbranchen, taxa branchen, bare for at nævne et par klassikere, har måttet forholde sig til i stor stil. På trods af dette, ser vi at gennemsnittet af folk svarer at de kun i “nogen grad”  har klare procedurer for brug af deres virksomhedsdata.
Ingen tvivl om at de fleste virksomheder kan få meget værdi ud af at arbejde mere og bedre med deres data. Men hvor skal man starte?

Prøv spørgerammen, og få dit eget svar!

Gå til spørgerammen her

 

20170831 DfB – Afmelder (arrangørgruppe) (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *